>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

КДК ФФУ відмовив "Шахтарю": претензії "гірників" були безпідставними

Функціонери прийняли рішення, виходячи з регламенту

КДК ФФУ відмовив "Шахтарю": претензії "гірників" були безпідставними
Денис Манив
Фото: matchday.ua

Голова Контрольно-дисциплінарного комітету ФФУ Денис Манів розповів, чому КДК скасував апеляцію «Шахтаря» з приводу жовтих карток Тайсона і Ярослава Ракицького.

«Аргументи і докази «Шахтаря» з приводу невинуватості Тайсона і Ракицького Комітет розглянув, однак вважає, що вони безпідставні. КДК ФФУ визначив, що порушення у випадку цих футболістів були. У листі в клуб ми пояснили наше рішення і відповіли на аргументи «Шахтаря». Комітет вирішив, що був необов'язковий фізичний контакт - це був небезпечний напад на гравця.

У нас немає шаблонних ситуацій. І картку Ярмоленкові ми скасовували не тому, що арбітр визнав свою помилку. Ми скасували картку Ярмоленкові на підставі багатьох доказів, зокрема відеоматеріалів і рішень моїх колег, серед яких є колишні арбітри. Ми повважали той випадок очевидною помилкою арбітра. У випадку з Ракицьким і Тайсоном такої помилки не було.

Чому так довго розглядали? Є певна процедура, яку не можна оминути. Ми з колегами намагаємося працювати за регламентом, щоб не було питань до нашої роботи. Намагаємося кожне рішення достатньо аргументувати, перед цим уважно розглянувши питання. Повірте, ми не затягували... Повторюся, ми завжди керуємося документами і фактами, а не чимось іще», - сказав Манів в ефірі каналу «Футбол 1».

Нагадаємо, напередодні матчу «Шахтар» - «Динамо» КДК ФФУ скасував «гірчичник» Ярмоленкові через «очевидну помилку арбітра», дозволивши цим Андрію участь у наступному матчі. У підсумку «Шахтар» звернувся до КДК ФФУ з апеляцією на попередження Ракицькому, Тайсону і Дентіньо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram