>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Тренер донецького "Металурга": попереду в нас повна невизначеність

Керівництво клубу обіцяє зберегти команду

Тренер донецького "Металурга": попереду в нас повна невизначеність
Фото: http://metallurg.donetsk.ua

Донецький "Металург" має фінансові проблеми. Однак керівництво клубу обіцяє погасити борги і продовжити фінансування команди. Про це в інтерв'ю Matchday розповів тренер донеччан Володимир П'ятенко:

"У першій частині сезону в нас, можна сказати, було становлення команди. Влітку у клубі відбулися великі зміни: 12 футболістів пішли, відбулося урізання зарплат, і залишилися лише ті, хто хотів продовжити з нами співпрацю.

Сьогодні є у нас великі проблеми з фінансуванням. І це не додає ані мотивації, ані позитивних емоцій. У десятьох футболістів закінчується контракт, і жоден із них його не перепідписав. І як у цій ситуації знайти мотивацію для них? Адже найстрашніше для футболіста - це невизначеність. Фінансування - це таке: ми чекаємо і віримо керівництву, яке сказало, що до кінця сезону розрахується з нами. Але найголовніше для футболіста - це захищеність у вигляді контракту, який він підписує, бажано за півроку чи навіть за рік до закінчення чинної угоди. Тоді він бачить, що клуб у ньому зацікавлений, і виходить, відчуваючи захищеність, максимально відпрацьовує.

У нашого найкращого бомбардира Лазича контракт закінчується через три тижні, а він серйозно травмований, на лікарняному ліжку і з повною невизначеністю, що в нього далі буде з кар'єрою. І, не дай Боже, на цьому все закінчиться для нього з футболом. Не дай Боже! А таких, у кого закінчуються контракти, крім Лазича, у нас іще дев'ять. І як їх мотивувати? Як ви думаєте, буде такий гравець викладатися на 120-130%?..

Наші керівники обіцяють зберегти команду і розрахуватися з боргами. Але, сказати, що ми далі базуватимемося тут, де базувалися, - у Пущі під Києвом і гратимемо на "Оболоні" або будемо там тренуватися - не береться ніхто. Знову ж таки - повна невизначеність: де ми, що ми, як ми і навіщо?"

Нагадаємо, раніше повідомляли, що 9 клубів Прем'єр-ліги мають борги перед гравцями і можуть не пройти атестацію на наступний сезон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram