>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Металіст" вперше з 2006 року пролетів повз єврокубки

Україну у наступному євросезоні представлять "Динамо", "Шахтар", "Дніпро", "Зоря" і "Ворскла"

"Металіст" вперше з 2006 року пролетів повз єврокубки
Фото: ФК "Металлист"

У середу "Металіст" у перенесеному матчі Прем'єр-ліги зіграв внічию (0:0) із "Чорноморцем". Після цієї гри харків'яни втратили шанси на вихід до єврокубків. За два тури до закінчення чемпіонату "Металіст" відстає від "Ворскли" (5-те місце) на 6 очок. Луганська "Зоря", яка посідає 4-те місце, випереджає харків'ян на 9 балів. Саме ці дві команди представлятимуть Україну в Лізі Європи.

"Динамо", як чемпіон країни, здобуло путівку у груповий турнір ЛЧ. Путівку у кваліфікацію ЛЧ, ймовірно, одержить "Шахтар", який випереджає "Дніпро" на 5 очок. "Дніпро", до слова, у разі перемоги у фіналі Ліги Європи отримає право грати в ЛЧ. Якщо ж команда Маркевича програє, то знову братиме участь у ЛЄ.

Додамо, востаннє харків'яни не змогли отримати путівку в турніри УЄФА у 2006 році, коли в 15-му чемпіонаті України команда посіла непрохідне п'яте місце.

За вісім сезонів "Металіст" провів 60 матчів у Європі, в яких 29 разів виграв, 14 разів зіграв внічию і 17 разів програв. Найкраще досягнення клубу - вихід в 1/4 фіналу Ліги Європи.

Нагадаємо, через фінансові проблеми "Металіст" переживає не найкращі часи. Клуб має великі борги перед футболістами. Не виключено, що влітку у "Металіста" з'явиться новий власник.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram