>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

УЄФА схвалив проведення футбольного чемпіонату в Криму

Стартує нова ліга у серпні 2015 року

УЄФА схвалив проведення футбольного чемпіонату в Криму

Футбольний чемпіонат у Криму стартує в серпні. У ньому візьме участь 8 клубів. Таке рішення ухвалили на нещодавній зустрічі у Ньйоні керівництва УЄФА з представниками кримського футболу. А ось про єврокубки мова наразі не йде. Про це розповів представник Кримської Федерації футболу Георгій Ільяков в інтерв'ю "Новому Криму":

"Переговори з УЄФА проведено. Нам дали добро на проведення чемпіонату Криму. Цей чемпіонат визнається УЄФА. Почати першість плануємо у серпні 2015 року. У ньому візьмуть участь 8 професійних команд. Абсолютно точно, що в цей чемпіонат автоматично потраплять "Таврія" і "Севастополь". Про інших учасників наразі сказати нічого.

На початку липня до Криму прибуде комісія УЄФА, яка проведе інспекцію об'єктів інфраструктури кримських команд. Оцінить можливості і готовність стадіонів та іншої інфраструктури, яку мусять мати команди за регламентом.

Після проведення цієї перевірки ми перейдемо до вирішення питання щодо фінансування клубів чемпіонату Криму.

Ідея, коли переможець кримської вісімки отримає путівку в Лігу Європи - хороша. Вона раніше звучала на рівні теорій, але на переговорах, які відбулися у Швейцарії це питання не порушувалося. На мою суб'єктивну думку, імовірність участі кримських клубів у єврокубках найближчим часом дуже низька".

Нагадаємо, після анексії півострова всі українські кримські клуби закрили, а на їхньому місці виникли нові колективи, які прийняли в другий російський дивізіон. Згодом виконком УЄФА заборонив кримським клубам грати в Росії, та ініціював створення професійної ліги на півострові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram