>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Ващук отримував у "Львові" $50 тисяч, решта - у 10 разів менше, - екс-президент клубу

Бюджет клубу становив $5 млн

Ващук отримував у "Львові" $50 тисяч, решта - у 10 разів менше, - екс-президент клубу
Фото: sport.segodnya.ua

Екс-президент ФК "Львів" Юрій Кіндзерський зізнався, що підозрював Владислава Ващука в наданні допомоги "Динамо". Про це колишній бос команди розповів в інтерв'ю Ua.tribuna.com:

"Плановий бюджет "Львова" - 5 мільйонів доларів. Цього тоді вистачало, щоб боротися за топ-десятку. Зарплати? Понад 5 тисяч доларів ми не платили. Крім Ващука, у нього - 50. У 5-6 команд були такі самі зарплати. Але мені навіть ці цифри було складно усвідомити. Чому хлопці, які ще минулого сезону заробляли тисячу доларів у першій лізі, зараз повинні отримувати у Прем'єр-лізі у п'ять разів більше? Що змінилося, окрім підвищення в класі? І час показав, що рівень гравців не виріс у п'ять разів.

А Ващук... Грали проти "Динамо". Кияни атакують, Алієв з м'ячем, входить у нашу штрафну, але зміщується від воріт - жодної загрози немає. А Ващук бере і штовхає його в спину - пенальті. Алієв, до речі, тоді не забив пенальті. Кажу після гри - зізнайся, хотів допомогти колишній команді? Пригрозив оштрафувати на місячну зарплату. Не покарав... Мені просто було важливо, щоб він визнав. Але Влад цього не зробив".

За

значимо, що у 2008 році Владислав зіграв у складі ФК "Львів" 11 матчів. Через економічну кризу клуб урізав свій бюджет, а Владислав не погодився на зменшення зарплати. У 2012 році "Львів" через відсутність фінансів закрили. В УПЛ команда відіграла лише один сезон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram