>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

У Швейцарії заарештовано віце-президентів ФІФА

Чиновників, звинувачених у корупції, повинні екстрадувати до США.

У Швейцарії заарештовано віце-президентів ФІФА
Фото: ukrgazeta.com

У Цюриху в рамках досвітнього рейду затримано кількох чиновників ФІФА, яких звинувачують у корупції у США.

Як повідомили ВВС у правоохоронних органах Швейцарії, їх затримали в п'ятизірковому готелі Baur au Lac. Спецоперація пройшла мирно: поліцейські у цивільному просто взяли на ресепшн ключі від номерів і піднялися наверх.

У справі фігурують понад десять спортивних чиновників, не всі з них працюють у Цюриху, сказали джерела NY Times. Серед них - віце-президент виконкому FIFA Джеффрі Вебб, уродженець Кайманових островів, ще один віце-президент виконкому - Еугеніо Фігередо з Уругваю, донедавна очолював Асоціацію футболу Південної Америки, і колишній член виконкому ФІФА Джек Ворнер з Тринідаду-і-Тобаго. NYTimes пише, що двоє затриманих покинули готель Baur au Lac без наручників. Едуардо Лі з Коста-Рики вивели через бічний вхід, причому йому дозволили забрати свій багаж.

Затриманим у США пред'явлено звинувачення у відмиванні коштів, рекеті і шахрайстві. Передбачувані злочини скоювалися протягом останніх 20 років. Як пише Тhe New York Times, їх повинні екстрадувати до США. Три інформовані джерела газети в правоохоронних органах уточнюють, що передбачувані порушення пов'язані з рішеннями за заявками збірних про участь у Чемпіонатах світу, з угодами про права на трансляції матчів і рекламними угодами.

У Цюрих чиновники прибули на п'ятничний щорічний конгрес асоціації. 29 травня конгрес мав вибрати президента ФІФА, нинішній її керівник Зепп Блаттер сподівається переобратися. NYTimes вважає, що нинішні затримання завдали приголомшливого удару по асоціації - організації з мультимільярдним бюджетом, яка регулює найпопулярніший спорт у світі, але десятиліттями звинувачується в корумпованості.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram