>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Екс-чиновник ФІФА: чому звинувачення в корупції висунули тільки вихідцям з Третього світу?

Ворнера підозрюють в отриманні хабарів від ПАР

Екс-чиновник ФІФА: чому звинувачення в корупції висунули тільки вихідцям з Третього світу?
Фото: EPA/UPG

Колишнього віце-президента ФІФА і президента футбольної конфедерації Північної і Центральної Америки Джека Ворнера, обвинуваченого в отриманні хабарів у рамках справи про корупцію у ФІФА, відпустили на свободу під заставу у $395 тисяч, повідомляє AP.

72-річний Ворнер відмовився говорити з журналістами і не зміг сам покинути ізолятор, пославшись на сильну втому. У результаті його відвезли додому в машині швидкої допомоги. При цьому трохи згодом Ворнер з квітковою гірляндою на шиї виступив перед прихильниками з промовою, відкинувши звинувачення на свою адресу.

"Якщо я крав гроші ФІФА протягом 30 років, хто мені давав гроші? Чому їм звинувачення не висунуто? Чому звинувачення висунули тільки вихідцям з країн Третього світу? " - запитував Ворнер перед прихильниками його Незалежної ліберальної партії.

Нагадаємо, Ворнера, бізнесмена і політика з Тринідаду і Тобаго затримали у Порт-оф-Спейн два дні тому під час масштабної міжнародної операції, ініційованої слідчими із США. Пост у ФІФА він покинув у 2011 році після іншого корупційного скандалу, причетність до якого також заперечував. Американські слідчі вважають, що він отримав три хабарі у 2008 році від іншого функціонера ФІФА в обмін на підтримку кандидатури ПАР на проведення Чемпіонату світу з футболу 2010 року.

Раніше у Швейцарії заарештували кілька високопоставлених функціонерів ФІФА за підозрою у корупційній діяльності. Обвинувачених планують екстрадувати до США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram