>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Колишній член виконкому ФІФА зізнався у хабарах за ЧС у ПАР

Чак Блейзер також зізнався в тому, що брав хабарі за чемпіонат світу у Франції.

Колишній член виконкому ФІФА зізнався у хабарах за ЧС у ПАР
Фото: EPA/UPG

Колишній член виконавчого комітету ФІФА Чак Блейзер заявив, що він і його колеги брали хабарі за обрання ПАР країною-господинею чемпіонату світу з футболу 2010 року, повідомляє BBC з посиланням на матеріали судових слухань, які опублікували у США напередодні.

Блейзер також зізнався в тому, що брав хабарі за чемпіонат світу 1998 року, який пройшов у Франції.

Подробиці зізнання Блейзера містить стенограма матеріалів слухань, що проходили 2013 року в Східному окружному суді Нью-Йорка.

Із 1990-го по 2011 рік Блейзер був другим за рангом чиновником Конфедерації футболу Північної і Центральної Америки і країн Карибського басейну (КОНКАКАФ). Він також був членом виконавчого комітету ФІФА з 1997-го по 2013 рік.

"Починаючи приблизно з 2004 року і продовжуючи до 2011 року, я та інші члени виконавчого комітету ФІФА погодилися приймати хабара у зв'язку з вибором Південної Африки в якості країни-господарки чемпіонату світу 2010 року", - заявив Блейзер.

"Я та інші погодилися приймати хабарі і відкати у зв'язку з правами на трансляцію та іншими правами на Золоті кубки в 1996, 1998, 2000, 2002 і 2003 роках (Золотий кубок КОНКАКАФ - регіональний чемпіонат для національних збірних, до 1991 року - чемпіонат націй КОНКАКАФ - ред.) ".Блейзера

заарештували федеральні агенти у зв'язку з ухиленням від сплати податків. Після пред'явлення звинувачень він погодився співпрацювати зі слідством.

Нагадаємо, напередодні правоохоронні органи США відкрили кримінальну справу проти чиновників ФІФА, в результаті чого президент цієї організації Зепп Блаттер мусив піти у відставку.

Минулого тижня прокуратура США висунула звинувачення 14 чиновникам ФІФА у здирництві, хабарах і відмиванні грошей. Чотирьом іншим підозрюваним звинувачення пред'явили ще до цього, серед них був і Чак Блейзер.

Міністерство юстиції США звинувачує їх в отриманні хабарів і відкатів на загальну суму більш ніж 150 млн доларів за останні 24 роки.

Сімох із 14 чиновників заарештували в Цюриху, куди вони приїхали на конгрес ФІФА. Двоє з них - віце-президенти цієї організації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram