>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Барселона" вп'яте виграла Лігу чемпіонів

Каталонці отримали Кубок чемпіонів на вічне зберігання

"Барселона" вп'яте виграла Лігу чемпіонів
Фото: EPA/UPG

У суботу в Берліні на "Олімпіаштадіон" відбувся фінал Ліги чемпіонів. Показавши видовищний атакуючий футбол, найпрестижніший континентальний турнір виграла "Барселона". Для каталонців це вже п'ята перемога в Кубку чемпіонів (1992, 2006, 2009, 2011), отже, клуб отримав почесний трофей на вічне зберігання.

"Барселона" відкрила рахунок вже в першій своїй атаці. Неймар, Альба та Іньєста закрутили "карусель" на лівому фланзі і хорватському "Моцарту" залишилося тільки з близької відстані не влучити в Буффона. Пропущений гол вибив "Юве" з колії, і в першому таймі каталонці цілком могли громити суперника. Однак "Стару синьйору" залишив у грі нестаріючий Буффон, який здійснив серію класних сейвів.

У перерві "Юве" отямився і дав справжній бій каталонському "монстру". На 54-й хвилині вихованець "Реала" Мората зрівняв рахунок, добивши м'яч у ворота "Барси" після удару Тевеса. Здалося, що каталонці здригнулися, але чемпіони Італії не змогли скористатися своїм шансом - у гострій атакуючій грі "Барсі" вдалося забити гол. Відзначився Луїс Суарес, який послав м'яч у вже порожні ворота після удару Мессі і чергового сейву Буффона. Зауважимо, і Ракитич, і Суарес поповнили ряди "Барси" влітку 2014 року.

Решту 20 хвилин "Юве" провів в атаках, змусивши Тер Штегена потрудитися. Але й "Барса" створила безліч моментів біля воріт суперника. В одному з епізодів Неймар забив гол, але арбітр скасував взяття воріт, зафіксувавши гру рукою з боку бразильця. Нарешті на 6-й компенсованій хвилині Неймар домігся свого, поставивши знак оклику в протистоянні.

Додамо, Луїс Енріке в першому своєму сезоні на "Ноу Камп" привів "Барсу" до перемоги в чемпіонаті, Кубку Іспанії і Лізі чемпіонів.

Цей матч став останнім у Європі для Хаві, який на 77-й хвилині замінив Іньєсту. Завершить кар'єру в Старому Світі і лідер "Юве" Андреа Пірло, якого чекають у США.

"Ювентус" - "Барселона" 1:3

Голи: Мората, 54 - Ракитич, 4, Суарес, 69, Неймар, 90+6

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram