>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Сліпий" український суддя повісив свисток на цвях

Швецов і так затримався в еліті

"Сліпий" український суддя повісив свисток на цвях
Фото: tsn.ua

Віктор Швецов завершив кар'єру судді.

Одесит мав повісити свисток на цвях ще взимку через досягнення вікового цензу, але Комітет арбітрів ФФУ дозволив йому залишитися в грі. Таке рішення ухвалили з урахуванням значного поліпшення фізичних кондицій українських арбітрів. Щоправда, Швецов на "знак подяки" осоромився у матчі "Волинь" - "Динамо", коли показав фатальну жовту картку Андрію Ярмоленкові. Тільки спільними зусиллями Федерації футболу та "Динамо" вдалося забезпечити участь лідера киян у поєдинку з "Шахтарем".

Помог и сам Швецов, написавший признательное письмо: помилився, мовляв. Гендиректор "Шахтаря" Сергій Палкін при цьому запевняв, що на арбітра чинили серйозний тиск: "Людина написала б усе, про що його попросили. Ось він під диктовку і написав, що вони хотіли".

Швецова, до слова, часто звинувачували у зайвих симпатіях до "Шахтаря". Втім, це точно не про пам'ятний матч "Карпати" - "Динамо", коли арбітр побачив вишукану симуляцію у виконанні Романа Зозулі і показав йому друге попередження.

А відзначився зі знаком "мінус" Швецов в іншому поєдинку. Найбільший резонанс викликала його "робота" в матчі першої ліги між "Севастополем" і запорізьким "Металургом", який відбувся навесні 2012 року. Одесит не помітив, як нападник кримчан Кузнєцов забив гол рукою. У підсумку "Севастополь" переміг і обійшов запорожців у боротьбі за путівку до Прем'єр-ліги (щоправда, справедливість все-таки взяла гору). А Швецов замість довічного відлучення від футболу отримав нетривалу дискваліфікацію. Після відбуття "строку" Віктор повернувся в еліту українського футболу.

Суддівську кар'єру Швецов почав у 1991 році. Через рік арбітру довірили обслуговувати аматорський чемпіонат України. З 1994 року Віктора Швецова допустили до другої ліги. З 2005 року він - суддя Прем'єр-ліги. З 2008 року - арбітр FIFA.

Працював на Євро-2012 як четвертий суддя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram