>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

ФІФА оштрафувала Гонконг за освистання гімну Китаю

Як санкції також розглядали проведення матчу при порожніх трибунах

ФІФА оштрафувала Гонконг за освистання гімну Китаю
Фото: ukrgazeta.com

Міжнародна федерація футболу (ФІФА) оштрафувала Футбольну асоціацію Гонконгу на 5 тис. доларів за те, що гонконгівські вболівальники освистали гімн Китаю.

Про це повідомляє Російська служба BBC.

"Інцидент стався у вересні, коли команда Гонконгу поступилася футболістам із Катару з рахунком 2:3. Також в одного з футболістів кинули чайним пакетиком", - наголошено в повідомленні.

Як санкції також розглядали проведення матчу при порожніх трибунах.

Футбольна асоціація Гонконгу вже кілька разів отримувала попередження від ФІФА з приводу поведінки уболівальників: фанати гонконгівської команди на домашніх іграх цього року двічі освистали гімн КНР.

Нагадаємо, антипекінські настрої в Гонконгу різко подужчали торік після масових протестів проти рішення влади Китаю проводити відбір кандидатів на виборах адміністрації Гонконгу.

Гонконг має статус спеціального адміністративного району, який користується правами автономії. У XIX столітті він став британською колонією, повернувшись під суверенітет Китаю тільки 1997 року. При цьому було обіцяно, що Гонконг протягом наступних 50 років буде зберігати свої широкі комерційні та соціальні свободи в рамках проекту "одна країна, дві системи". Однак останнім часом Пекін усе активніше втручається у справи Гонконгу. Зокрема в серпні 2014 року влада Китаю ухвалила рішення, що всі кандидати на виборах 2017 року спочатку мають бути схвалені урядовим комітетом.

Восени 2014 тисячі жителів Гонконгу вийшли на вулиці з вимогами провести демократичні реформи. Акція Occupy Central тривала 2,5 місяця, протестувальники остаточно звільнили центр міста аж у грудні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram