>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Директор "Олімпійського" хоче створити окремий сектор для темношкірих

Функціонер мимоволі підтримав сегрегацію

Директор "Олімпійського" хоче створити окремий сектор для темношкірих
Фото: Сергей Нужненко

Виконавчий директор НСК "Олімпійський" Володимир Спільніченко хоче створити на стадіоні окремий сектор для темношкірих. Таку расистську заяву він зробив, не помітивши каверзи у провокаційному питанні журналіста, пише "Трибуна".

Обговорюючи скандал з побиттям темношкірих уболівальників у Києві, журналіст запитав у Спільніченка: "Може, їм і на стадіон не можна ходити? Може, створити окремий сектор?".

Директору стадіону така пропозиція сподобалася: "Хороша ідея. Ми, напевно, прислухаємося до вашої пропозиції. Постараємося для них, можливо, зробити окремий сектор для того, щоб не було проявів расизму".

Нагадаємо, що завтра справу про побиття темношкірих болельшіков розглядатиме УЄФА. Асоціація відкрила дисциплінарну справу проти київського клубу "Динамо" за расистську поведінку вболівальників та інші інциденти на стадіоні НСК "Олімпійський" під час матчу Ліги чемпіонів проти "Челсі" 20 жовтня в Києві. Покаранням може бути виключення з поточного розіграшу Ліги чемпіонів, або зняття очок, або матч, або два без глядачів.

Група молодих людей напала під час матчу на трибунах стадіону на глядачів, серед яких були темношкірі вболівальники. Цей інцидент зафіксували представники організації "Футбол проти расизму в Європі" (FARE).

Київські вболівальники стверджують, що причина бійки була побутовою і не пов'язана з расизмом. Тим часом Виконавчий директор FARE Піару Кухар стверджує, що побиття почалося виключно через колір шкіри постраждалих.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram