>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Влада Швейцарії почала нову хвилю арештів у справі про корупцію у ФІФА

Звинувачення можуть висунути більш ніж 10 чиновникам

Влада Швейцарії почала нову хвилю арештів у справі про корупцію у ФІФА
Фото: EPA/UPG

Швейцарська влада розпочала нову серію арештів у гучній справі про корупцію у Міжнародній федерації футболу (ФІФА).

Про це повідомляє Русская служба Би-би-си.

За даними New York Times, звинувачення в корупції можуть висунути більш ніж 10 чиновникам з центрально- і південноамериканських країн.

Арешти відбулися вранці у четвер в тому самому готелі, де заарештували інших чиновників ФІФА у травні 2015 року. Імена та посади затриманих наразі не повідомляються. За інформацією джерела NYT, серед затриманих може бути президент Конфедерації футболу Північної і Центральної Америки і країн Карибського басейну (КОНКАКАФ) Альфредо Хавіт, а також глава Південноамериканської конфедерації футболу (КОНМЕБОЛ) Хуан Анхель Напоут.

За інформацією видання, серед затриманих немає екс-глави організації Зеппа Блаттера.

Нагадаємо, арбітражна палата комітету з етики ФІФА відкрила справу стосовно Блаттера і глави УЄФА Мішеля Платіні. Це сталося після того, як Платіні підтвердив отримання 2 млн франків від Блаттера.

8 жовтня глав ФІФА та УЄФА відсторонили від посад на 90 днів. На такий самий термін відсторонено від посади генсека ФІФА Жерома Вальке. Колишнього віце-президента ФІФА, одного з претендентів на пост президента організації, Чона Монда, відсторонили від футболу на шість років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram