>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Відеоповтори у футболі збираються впровадити з наступного сезону

Суддям дозволили переглядати запис окремих спірних моментів.

Відеоповтори у футболі збираються впровадити з наступного сезону
Фото: www.fcmetalurg.com

Міжнародна рада футбольних асоціацій (ІФАБ, організація, яка розробляє і стандартизує правила гри у футбол) має намір настійно рекомендувати вже з наступного сезону почати випробування системи відеоповторів у пілотному режимі.

Про це пише The Associated Press.

У четвер на зборах ради було прийнято попереднє рішення про це, але його повинні підтвердити в березні. Організація об'єднує ФІФА (чотири голоси) і чотири британські асоціації (по одному голосу), для прийняття рішення необхідно набрати шість голосів.

"Це принципове рішення, яке ми обговорювали багато, багато років. У кінцевому підсумку це дозволить суддям вдаватися до допомоги відео. Адже реальність така, що суддівство - це дуже складна робота. Це одна людина з двома очима, тоді як на багатьох іграх працює по 10, іноді по 20 камер, мільйони людей дивляться матчі, так що ми повинні зробити все можливе, щоб допомогти суддям", - цитує видання президента футбольної асоціації Уельса Джонатана Форда, який очолював збори ІФАБ.

Використання відеоповторів суддями буде обмежено такими випадками: взяття воріт, порушення правил у штрафному майданчику, видалення гравця або покарання не того гравця.

"Через 15-20 років ми будемо дивуватися, як ми обходилися без цього раніше", - вважає голова футбольної асоціації Англії Мартін Гленн.

Експеримент з використання відеоповторів, швидше за все, проведуть в Англії.

Нагадаємо, що в більшості ігрових видів спорту - хокеї, волейболі, тенісі, регбі, американському футболі - відеоповтори вже давно взято на озброєння. Навіть у баскетболі, де спірні ситуації виникають рідше, ніж у футболі, іноді вдаються до допомоги відео.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram