>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Суркіс міг зірвати заявку України на проведення фіналу Ліги чемпіонів у Києві, - ЗМІ

Ситуацію допомогло виправити втручання президента.

Суркіс міг зірвати заявку України на проведення фіналу Ліги чемпіонів у Києві, - ЗМІ
Фото: uklon.com.ua

Участь віце-президента УЄФА і почесного президента ФФУ Григорія Суркіса в подачі заявки на проведення фінального матчу Ліги чемпіонів 2018 року в Києві могла негативно вплинути на гарантії для УЄФА від української влади. Про це повідомляє джерело "Чемпіона" в Кабінеті Міністрів.

Як відомо, щоб подати заявку, потрібен чималий список документів і гарантій від влади. За крок до готовності всього необхідного для подачі заявки стало відомо, що Міністерство фінансів не підпише документа, який підтверджує гарантії України.

Аргументом у цьому питанні стала категорична позиція про участь у цьому проекті Григорія Суркіса, віце-президента УЄФА, і абсолютна неприязнь з боку міністра фінансів Наталії Яресько.

Як інформують джерела, таке ставлення до нього, радше за все, виникло після того, як міністр довідалася, що Суркіс-старший нев'їзний у США.

Як зазначають джерела "Чемпіона", з боку міністерства є чітка позиція, яка жодним чином не пов'язана з відстоюванням чиїхось інтересів. Гарантії від Міністерства фінансів ФФУ таки отримала і передала весь необхідний пакет документів, але це все вже відбулося після втручання президента України, який пояснив, що це питання іміджу всієї країни.

Також стало відомо, що Григорій Суркіс намагається перенести засідання виконкому УЄФА, на якому затвердять місто-господар фіналу Ліги Чемпіонів у 2018 році, воно відбудеться 21 січня.

Попереднє засідання виконкому вже перенесли на прохання і за ініціативою Суркіса. Причиною цього, як зазначає джерело, є те, що Суркіс особисто не зацікавлений у проведенні фіналу Ліги чемпіонів, оскільки ініціатива проведення фіналу виходила не від нього.

Зараз Суркіс намагається відтягнути процес вибору міста.

Раніше повідомляли, що ініціатором фіналу Ліги чемпіонів у Києві 2018 року були президент України Петро Порошенко і тоді ще голова УЄФА Мішель Платіні.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомляли про те, що віце-президент УЄФА Григорій Суркіс під час жеребкування на Чемпіонат світу з футболу 2018 року ночував у резиденції президента РФ і вів переговори з Медведчуком і Путіним про вибори президента ФІФА.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram