>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Чемпіонат України з футболу скоротили до 12 команд

Українська Прем'єр-ліга змінила формат

Чемпіонат України з футболу скоротили до 12 команд

В офісі Прем'єр-ліги відбулася зустріч робочої групи з питань розробки формату наступного футбольного чемпіонату України.

Про це повідомляє офіційний сайт УПЛ.

"Більшість клубів УПЛ підтримали схему проведення двоетапного чемпіонату серед 12 команд. За підсумками першого етапу (два кола) формуються дві групи по шість команд. Група 1 поведе боротьбу за нагороди турніру, а в Групі 2 визначаться команди, які покинуть змагання ПЛ", - наголошено в повідомленні.

Водночас клуби продовжують визначатися, як залишати набрані очки після першого етапу, зі схемою проведення чемпіонату U-21, а також із механізмом ротації команд між лігами.

На зустрічі також було оприлюднено пропозицію телетрансляторів про створення з наступного сезону єдиного телевізійного пулу. Телемовники запропонували суму винагороди клубам у сезоні 2016-2017 у розмірі 102 млн гривень і можливий принцип розподілу коштів.

Наступне засідання робочої групи запланували на 5 лютого.

Нагадаємо, Чемпіонат України з футболу проводять у два кола за системою "осінь-весна". Після кожного сезону клуби, що зайняли два останні місця, переходять у Першу лігу, а їхні місця займають двоє переможців із Першої ліги. До сьогоднішнього рішення УПЛ у змаганні брали участь 14 клубів.

Раніше Федерація Футболу України вирішила повернути правоохоронців на стадіони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram