>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Динамо" зіграє з "МанСіті" у присутності глядачів

Київський клуб оштрафований на 50 тисяч євро

"Динамо" зіграє з "МанСіті" у присутності глядачів
Фото: Сергей Нужненко

Контрольно-дисциплінарний комітет УЄФА скоротив дискваліфікацію київському "Динамо" з двох матчів до одного.

Про це повідомляє Football.ua з посиланням на офіційний сайт УЄФА.

Оскільки кияни прийняли "Маккабі" у шостому турі Ліги чемпіонів при порожніх трибунах, перший матч 1/8 Ліги чемпіонів "Динамо" - "Манчестер Сіті" пройде у присутності глядачів.

Тим не менш, київський клуб оштрафований на 50 тисяч євро, сказано в повідомленні.

Нагадаємо, 20 жовтня під час матчу "Динамо" - "Челсі" на трибунах НСК "Олімпійський" група молодих людей напала на глядачів, серед яких були темношкірі уболівальники. Інцидент зафіксували представники організації "Футбол проти расизму в Європі" (FARE). Київські вболівальники стверджують, що причина бійки була побутова і не була пов'язана з расизмом. Між тим, у FARE заявили, що побиття почалося виключно через колір шкіри постраждалих.

Контрольно-дисциплінарний комітет ФІФА покарав "Динамо" двома домашніми матчами без глядачів. При цьому санкцію щодо третього матчу відклали на випробувальний термін - 3 роки. Також клуб був оштрафований на 100 тис. євро. Таким чином, фанати не змогли підтримати "Динамо" у вирішальній грі групового турніру проти "Маккабі", а також у матчі 1/8 фіналу Ліги чемпіонів у Києві, який кияни виграли при порожніх трибунах і вперше за 17 років вийшли в плей-офф Ліги Чемпіонів.

У грудні ФК "Динамо" (Київ) подав до УЄФА апеляцію на це рішення асоціації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram