>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Колишнього генсека ФІФА Жерома Вальке відсторонили від футболу на 12 років

Функціонера визнали винним у порушенні сімох статей етичного кодексу

Колишнього генсека ФІФА Жерома Вальке відсторонили від футболу на 12 років
Жером Вальке
Фото: sport-express.ua

Колишнього генерального секретаря Міжнародної федерації футболу (ФІФА) Жерома Вальке відсторонили від будь-якої діяльності, пов'язаної з футболом, на 12 років. Таке рішення оголосила у п'ятницю, 12 лютого, арбітражна палата комітету з етики ФІФА.

Розслідування стосувалося заяв про те, що Вальке може бути причетний до продажу квитків на матчі Чемпіонату світу за завищеними цінами. Однак під час слідства з'ясувалося, що це не єдине порушення, допущене Вальке.

Зокрема, він літав за кошти ФІФА у туристичні поїздки, причому не звичайними рейсами, а чартерами. Також Вальке намагався продати права на трансляцію чемпіонатів світу 2018-го і 2022 років на Карибських островах за заниженою вартістю. Крім того, стверджується, що генсек ФІФА перешкоджав слідству і видалив як мінімум кілька файлів, що стосуються його справи.

Вальке визнали винним у порушенні сімох статей етичного кодексу ФІФА.

Нагадаємо, що у грудні комітет з етики ФІФА відсторонив Зеппа Блаттера і Мішеля Платіні від будь-якої діяльності, пов'язаної з футболом, на вісім років. У це покарання вилився скандал навколо підозрілої виплати Блаттером Платіні 2 млн швейцарських франків у 2011 році. Санкції комітету з етики, можливо, викреслять Мішеля Платіні зі списку претендентів на президентське крісло в ФІФА, яке Зепп Блаттер звільнить у лютому.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram