>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Спецкомісія не знайшла доказів "купівлі" Німеччиною ЧС-2006

Повністю виключити купівлю голосів делегатів ФІФА перед виборами країни-господарки мундіалю комісія теж не може

Спецкомісія не знайшла доказів "купівлі" Німеччиною ЧС-2006

Найнята Німецьким футбольним союзом міжнародна комісія не знайшла доказів "купівлі" Німеччиною права проведення чемпіонату світу з футболу в 2006 році, повідомляє ВВС.

Водночас комісія у своїй підсумковій доповіді зазначила, що повністю виключити купівлю голосів делегатів ФІФА перед виборами країни-господарки мундіалю вона теж не може, оскільки під час розслідування зуміла допитати не всіх, хто міг бути причетний до процесу.

Комісія підтвердила, що чиновники Німецького футбольного союзу перерахували в 2005 році в ФІФА майже 7 млн євро, а потім спробували це приховати. Однак доказів того, що гроші пішли на купівлю голосів, знайти так і не вдалося.

За даними комісії, кошти планували витратити на організацію гала-концерту ФІФА, проте він так і не відбувся, а Німецький футбольний союз не вимагав повернути гроші.

На тлі скандалу колишній голова союзу Вольфганг Нірсбах минулого року пішов у відставку.

Нагадаємо, розслідування обставин отримання Німеччиною права провести чемпіонат світу в 2006 році почалося після того, як минулої весни в ФІФА розгорівся гучний корупційний скандал, який обернувся затриманням кількох чиновників і відставкою президента Йозефа Блаттера.

У жовтні 2015 року журнал Der Spiegel повідомив, що право проведення чемпіонату світу з футболу-2006, імовірно, купила Німеччина.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram