>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

ФІФА почала розслідувати вибір Німеччини господинею ЧС-2006

Серед підозрюваних - Франц Беккенбауер.

ФІФА почала розслідувати вибір Німеччини господинею ЧС-2006

Комітет з етики ФІФА почав розгляд стосовно шістьох колишніх чиновників Німецького футбольного союзу (DFB) про законність отримання Німеччиною права провести чемпіонат світу з футболу в 2006 році.

Про це повідомляють на офіційному сайті ФІФА.

Справи було порушено проти колишнього віце-президента DFB Франца Беккенбауера та ще п'ятьох екс-чиновників організації - Вольфганга Нірсбаха, Гельмута Сандрока, Тео Цванцигера, Хорста Шмідта і Штефана Ганса.

У ФІФА уточнили, що розслідування очолить голова слідчої палати комітету з етики Корнел Борбелі.

Відповідно до Кодексу етики ФІФА і принципу презумпції невинуватості, розслідування буде проведено максимально неупереджено, наголошено в повідомленні.

Беккенбауер, Цванцигер, Шмідт і Ганс підозрюються в проведенні незаконних платежів, які допомогли Німеччині стати господинею ЧС. Нірсбах і Сандрок, імовірно, промовчали про порушення етичного кодексу, що також тягне покарання.

Нагадаємо, про те, що право проведення чемпіонату світу з футболу-2006 року було куплено Німеччиною, в жовтні минулого року написав журнал Der Spiegel. Стверджувалося, що заявочний комітет підкупив чотирьох азіатських представників у виконавчому комітеті ФІФА. Der Spiegel писав, що в справу були посвячені керівник заявочного комітету Франц Беккенбауер, президент Німецького футбольного союзу (DFB) Вольфганг Нірсбах і інші високопоставлені спортивні функціонери.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram