>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Кримський сепаратист очолив український футбольний клуб

Після окупації Криму Росією Марущак вирушив у Грозний на так званий матч дружби

Кримський сепаратист очолив український футбольний клуб
Фото: fc.ternopil.ua

Екс-тренер ялтинського клубу "Перлина" Іван Марущак став президентом ФК "Тернопіль".

Про це повідомляють на офіційному сайті українського клубу.

Представляючи нового керівника клубу, почесний президент ФК "Тернопіль" і мер міста Сергій Надал зазначив, що Іван Марущак допоможе розвивати клуб і частково приєднається до його фінансування.

"Дуже важливий момент - сила рідної землі. Де народився, там і знадобився. Доля кидала мене 20 років по всьому світу. Я набрався великих знань, досвіду і тепер маю можливість тут, на рідній Тернопільщині, реалізувати дуже хорошу ідею під назвою ФК "Тернопіль" , - заявив Марущак.

Як зазначає Обозреватель, Марущак набув скандальної слави сепаратиста в 2014 році, коли після окупації Криму Росією вирушив у Грозний на так званий матч дружби. Тоді поєдинок із "Тереком" завершився нічиєю 2:2, а після гри Марущак у коментарі висловив подяку Рамзану Кадирову і всьому "кримському уряду".

"Ми дуже пишаємося і щасливі тому, що ідея матчу дружби реалізовується. Це вище, ніж футбол, вище, ніж гра. Це матч дружби між Кримом і Чеченською Республікою. Хочу висловити подяку керівництву Чеченської Республіки, керівництву "Терека", міністерству спорту Чеченської Республіки, уряду Криму за те, що ідея проведення матчу дружби була реалізована", - заявив тоді Марущак.

Нагадаємо, екс-голову поліції Вінницької області Антона Шевцова підозрюють у держзраді. 9 травня 2014 року він брав участь у військовому параді в окупованому Севастополі. У соцмережах знайшли спільне фото Шевцова з депутатом Держдуми Миколою Валуєвим. Окрім того, були знайдені свідчення того, що його дружина живе в окупованому росіянами Севастополі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram