>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Футболістів "Челсі", "Арсеналу" і "Лестера" запідозрили у вживанні допінгу

У Британії розгорівся допінговий скандал.

Футболістів "Челсі", "Арсеналу" і "Лестера" запідозрили у вживанні допінгу
Марк Бонар
Фото: thetimes.co.uk

Британський лікар Марк Бонар упродовж шести років виписував спортсменам ліки, що містять заборонені препарати, пише в неділю The Sunday Times, вказуючи, що розмова Бонара була записана на приховану камеру.

За інформацією видання, лікар забезпечував допінгом понад 150 спортсменів із Великобританії та інших країн, у тому числі футболістів "Арсеналу", "Челсі" та "Лестера". Серед його клієнтів були також тенісисти, велосипедисти, боксери і учасники телевізійного шоу танців. Повідомляють, що Бонар призначав своїм пацієнтам еритропоетин, стероїди і гормон росту.

Британське антидопінгове агентство (UKAD) знало про дії Бонара близько двох років, стверджує видання. У UKAD заявили про те, що не могли нічого вдіяти, оскільки Бонар не був пов'язаний із якимось конкретним видом спорту, повідомляє Reuters. Голова агентства Девід Кенуорті заявив, що організація проведе розслідування за фактами, наведеними в публікації.

Футбольні клуби "Арсенал" і "Лестер" назвали необґрунтованими твердження The Sunday Times. У "Челсі" заявили, що ніколи не користувалися послугами доктора Бонара і не знають про співпрацю з ним гравців команди, повідомляє The Daily Mail.

Разом із тим німецький телеканал ARD анонсував на 3 квітня показ фільму про допінг у Великобританії, зокрема у футболі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram