>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

ФК "Металіст" виключили з наступного Чемпіонату України

Харків'яни можуть подати апеляцію впродовж 10 днів

ФК "Металіст" виключили з наступного Чемпіонату України
Фото: Дмитрий Неймырок/most-kharkov.info

Харківський футбольний клуб "Металіст" не зміг пройти ліцензування в Комітеті атестації Федерації футболу України і не отримав атестат, який дозволяє брати участь у Прем'єр-лізі.

Про це повідомляє сайт Sport Arena.

Через проблеми з фінансуванням "Металіст" за кілька років назбирав безліч заборгованостей перед своїми футболістами і персоналом. Ці порушення викликали в харківського клубу труднощі з атестацією на наступний сезон. У підсумку ФФУ вирішила не видавати "Металісту" атестат на участь у Прем'єр-лізі в сезоні 2016-2017 років.

Таким чином, після закінчення поточного сезону харківський клуб втратить місце у вищому дивізіоні чемпіонату України.

"Металіст" може подати апеляцію такого рішення. Для цього в харків'ян є 10 днів.

Нагадаємо, за даними ЗМІ, "Металіст" має близько $25-30 млн заборгованості. Крім того, клуб має низку позовів не тільки в спортивних інстанціях (Палата суперечок ФФУ і Спортивний арбітражний суд Лозанни), а також фігурує у справах адміністративних і правоохоронних органів. До цього призвело управління і втеча з України нинішнього президента клубу Сергія Курченка, а також його соратників.

Наприкінці 2012 року харківського бізнесмена Олександра Ярославського змусили продати "Металіст" Курченкові. У тому сезоні команда вперше здобула срібні медалі. Однак незабаром почався спад, і зараз "Металіст" іде на 11-му місці. 1 квітня він пропустив від "Шахтаря" вісім голів.

У вересні 2015 року Ярославський сказав журналістам, що розглядає можливість викупу клубу. Нещодавно він заявив, що вирішив дочекатися краху "Металіста", перш ніж робити кроки для його повернення.

Ярославський був президентом "Металіста" в 2005-2012 роках. Тоді клуб був третьою силою в українському футболі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram