>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Металіст", "Волинь" і "Говерла" не зіграють в наступному чемпіонаті

Атестацію пройшли наразі лише шість команд.

"Металіст", "Волинь" і "Говерла" не зіграють в наступному чемпіонаті

Комітет з атестації футбольних клубів Федерації футболу України не допустив ужгородську "Говерлу", луцьку "Волинь" і харківський "Металіст" до участі в прем'єр-лізі сезону 2016/2017 років.

Як повідомляє сайт ФФУ, таке рішення ухвалили 22 квітня.

Віце-президент "Говерли" Олександр Шуфрич на засіданні попросив зняти команду з чемпіонату.

"Волинь" не має намірів виступати в наступному сезоні УПЛ і навіть не подала жодного документа за чотирма критеріями з п'яти.

Офіційні рішення засідання надіслано в клуби, вони мають десятиденний термін для подачі апеляції.

Також члени комітету запросили додаткову інформацію про чотири інші клуби - дніпропетровське "Дніпро", львівські "Карпати", луганську "Зорю" і дніпродзержинську "Сталь".

"У цих командах є проблемні аспекти як фінансового, так і кадрового і правового характеру. Питання про видачу атестатів цим клубам на наступний сезон перенесено на найближче засідання атестаційного комітету", - сказано в повідомленні.

Атестати видали наразі тільки шести командам - київському "Динамо", полтавській "Ворсклі", донецькому "Олімпіку", "Олександрії", донецькому "Шахтарю", одеському "Чорноморцю".

Раніше президент УПЛ Володимир Генінсон заявив телеканалу "Футбол", що шість команд першої ліги України виявили бажання наступного сезону взяти участь у прем'єр-лізі. П'ять заявок прийнято, а "з шостою командою є невеликі нюанси" не фінансового, а інфраструктурного характеру. Йдеться про київський ФК "Оболонь-Бровар", черкаське "Дніпро", кіровоградську "Зірку", маріупольський "Іллічівець" і харківський "Геліос". Назви шостої команди Генінсон не озвучив.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram