>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

ФФУ змінила регламент чемпіонату Прем'єр-ліги

У чемпіонаті візьмуть участь 12 команд

ФФУ змінила регламент чемпіонату Прем'єр-ліги
Фото: www.ffu.org.ua

Виконавчий комітет Федерації футболу України 29 квітня ухвалив зміни і доповнення до регламенту Всеукраїнських змагань Прем'єр-ліги (ПЛ) сезону 2015/16. Зміни стосуються чемпіонату України 2016/17.

Про це інформує прес-служба ФФУ.

Згідно з повідомленням, у чемпіонаті візьмуть участь 12 команд.

Чемпіонат пройде в два етапи. 1-й етап - 2 кола, 22 тури, 132 матчі.

За підсумками 1-го етапу формуються 2 групи по 6 команд. Група 1 (місця з 1-го по 6-те) - визначають чемпіона ПЛ і команд-учасниць змагань УЄФА. Група 2 (місця з 7-го по 12-те) - визначають команд-учасниць, які залишають змагання ПЛ. Спортивні показники, отримані на першому етапі змагань, зберігаються.

За підсумками сезону 2016/17 команди першої ліги ПФЛ, які за спортивними показниками посіли 1-ше і 2-ге місця в турнірній таблиці, безпосередньо підвищуються в класі при наявності атестату ФФУ на право участі в головних змаганнях команд ПЛ. Команди ПЛ, які за спортивними показниками посіли останні 11-те і 12-те місця в чемпіонаті ПЛ, безпосередньо знижуються в класі і переходять у ПФЛ.

Якщо головна команда Учасника ПЛ виключена зі змагань і вона посіла у підсумковій таблиці місце вище передостаннього, в ПЛ залишається Учасник, головна команда якого посіла передостаннє місце в турнірній таблиці.

Нагадаємо, в березні ФФУ створила Федерацію футболу Криму, яка буде розміщуватися в Херсоні, і представила свій новий логотип.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram