>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Російська мафія "відмиває" гроші через європейські футбольні клуби

Напередодні в Португалії провели обшуки у кількох футбольних клубах

Російська мафія "відмиває" гроші через європейські футбольні клуби
Фото: mir24.tv

Поліція Португалії і співробітники поліцейської служби ЄС - Європолу - заявили, що розкрили осередок впливового угруповання російської мафії, яке, ймовірно, "відмиває" гроші через європейські футбольні клуби.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

У заяві Європолу, опублікованому 4 травня, йдеться, що це угруповання, надаючи фінансову підтримку клубам, встановлювало контроль над ними і згодом могло "відмивати" гроші через трансфери гравців.

Напередодні в Португалії провели обшуки у кількох футбольних клубах. Це сталося в рамках розслідування справи про відмивання коштів та можливої причетності до цього російського криміналітету.

Прокуратура Португалії 3 травня повідомила, що обшуки провели в офісах 22 клубів, в тому числі лісабонських "Бенфіка" і "Спортинг".

Джерело в поліції повідомило Reuters, що в центрі розслідування клуб Uniao de Leiria, власником якого є російський бізнесмен Олександр Толстіков.

Нагадаємо, в середині квітня ЗМІ заявляли, що догляд за хворими в Німеччині став сферою діяльності так званої "російської мафії".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram