>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Берлусконі підтвердив готовність продати "Мілан", але хотів би залишити клуб "у добрих руках"

Бажано, щоб ці руки були італійськими

Берлусконі підтвердив готовність продати "Мілан", але хотів би залишити клуб "у добрих руках"
Фото: EPA/UPG

Екс-прем'єр Італії Сильвіо Берлусконі заявив у п'ятницю, що вже доволі давно намагається продати футбольний клуб "Мілан" і при цьому хотів би, щоб новим власником став італієць, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Тим, хто мені говорить, що потрібно продати клуб, я відповідаю, що вже рік намагаюся зробити це. Але мені хотілося б залишити "Мілан" у добрих руках, щоб бути впевненим, що команда в майбутньому залишиться на перших ролях. І бажано, щоб ці руки були італійськими", - сказав він у відеозверненні, опублікованому в соцмережі Facebook.

"У зв'язку із цим буду вдячний будь-яким вашим ідеям", - додав Берлусконі.

У квітні повідомляли, що консорціум інвесторів із Китаю перебуває на завершальній стадії переговорів про придбання частки в італійському футбольному клубі "Мілан" у компанії Fininvest SpA колишнього прем'єр-міністра Італії Сильвіо Берлусконі.

Потенційні покупці мають намір придбати не менш ніж 50% "Мілана", але частка може зрости до 70%.

Сильвіо Берлусконі володіє "Міланом" із 1986 року. З 2014 року він шукає інвестора для клубу. У травні 2015 року Gazzetta dello Sport повідомила, що контрольний пакет "Мілана" продадуть бізнесменові з Таїланду Бі Течауболу за €500 млн. У лютому 2016 року газета La Repubblica повідомила, що угода з Течауболу зірвалася і Сильвіо Берлусконі розглядає пропозицію від інвесторів з Китаю.

2015 року американський Forbes оцінив "Мілан" у $775 млн, поставивши його на 10-те місце у списку найдорожчих футбольних клубів світу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram