>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Суд арештував майно харківського "Металіста" за борги

Правоохоронці вважають, що гроші, які надходять на рахунки клубу, розкрадаються

Суд арештував майно харківського "Металіста" за борги
Фото: Дмитрий Неймырок/most-kharkov.info

Суд задовольнив клопотання поліції і наклав арешт на нерухоме майно, що належить харківському футбольному клубу "Металіст" і стадіону "Металіст Арена".

Про це повідомляє офіційний сайт клубу з посиланням на постанову Київського районного суду Харкова від 28 квітня.

За даними правоохоронців, заборгованість ФК "Металіст" перед КП "ОСК "Металіст" становить 4 123 026,26 гривень. Заборгованість перед комунальним підприємством не погашається. Правоохоронці вважають, що гроші, що надходять на рахунки футбольного клубу, переказуються на рахунки фіктивних підприємств і розкрадаються.

Крім того зазначається, що з метою ухилення від сплати боргу керівництво клубу може продати об'єкти нерухомого майна, зареєстровані на ВАТ ФК "Металіст", ТОВ "Металіст Холдинг", ТОВ "Металіст арена", що може перешкодити кримінальному провадженню і зробити неможливим погашення боргу і збитків. Тому правоохоронці попросили у суді накласти арешт на майно клубу. Клопотання задовольнили.

При цьому наголошується, що арешт на рахунки клубу не накладено.

Нагадаємо, за даними ЗМІ, "Металіст" має близько $25-30 млн заборгованості. Крім того, клуб має кілька позовів не тільки у спортивних інстанціях (Палата спорів ФФУ і Спортивний арбітражний суд Лозанни), а й фігурує у справах адміністративних і правоохоронних органів. До цього призвело управління і втеча з України нинішнього президента клубу Сергія Курченка, а також його соратників.

Наприкінці 2012 року харківського бізнесмена Олександра Ярославського змусили продати "Металіст" Курченку. У тому сезоні команда вперше заробила срібні медалі. Однак незабаром почався спад, і зараз "Металіст" іде на 11-му місці. 1 квітня він пропустив від "Шахтаря" вісім голів.

У вересні 2015 року Ярославський заявив, що розглядає можливість викупу клубу. За його словами, він вирішив дочекатися краху "Металіста" перед тим, як робити кроки для його повернення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram