>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Порошенко провів національну збірну на Євро-2016

Президент побажав футболістам упевненості у власних силах і перемоги

Президент Петро Порошенко взяв участь в урочистих проводах національної збірної з футболу на чемпіонат Європи 2016 року, який відбудеться у Франції.

Про це повідомляє офіційний сайт президента.

"24 команди - найсильніші футбольні збірні Європи - матимуть високу честь поборотися за чемпіонство. І для нас, для українців, величезна радість і задоволення, що серед них є українська футбольна збірна", - наголосив президент, виступаючи на Михайлівській площі в Києві.

Він побажав футболістам упевненості у власних силах, перемоги і успіхів.

"І бажаю гідно представляти Україну", - додав Порошенко.

Він також нагадав, що в 2012 році Україна приймала чемпіонат Європи з футболу і тоді в Донецьку, який зараз окупований проросійськими бойовиками, майоріли українські прапори і лунав гімн нашої країни. Президент висловив сподівання, що найближчим часом у місті відновиться мир і в його жителів знову з'явиться можливість співати футбольний і український гімни під жовто-блакитними прапорами.

"Ваша гра на футбольних полях - це не тільки захоплююче, азартне спортивне видовище. Насправді, це величезна складова націєтворення. Ви вирушаєте на футбольні змагання європейського чемпіонату в 2016 році під акорди нашої переможниці на Євробаченні Джамали. Упевнений, що результат буде таким самим", - сказав Порошенко.

Президент передав гравцям прапор України, який йому вручили діти - учасники турніру "Кубок надій", що відбувся восени минулого року в Києві. Цей прапор був розміщений на матчі плей-оф між Україною і Словенією, де наша збірна виборола право виступати на чемпіонаті Європи-2016 року.

Нагадаємо, раніше головний тренер збірної Михайло Фоменко назвав склад на Євро-2016. Всього викликали 26 футболістів, більшість з яких представляють "Шахтар", "Динамо", "Зорю" і "Дніпро".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram