>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Міністр спорту РФ приховав позитивну допінг-пробу футболіста

Нове розслідування містить фрагмент листування міністра спорту РФ.

Міністр спорту РФ приховав позитивну допінг-пробу футболіста
Виталий Мутко
Фото: www.olimp2012.net

Міністр спорту РФ Віталій Мутко, можливо, особисто пов'язаний з однією з допінгових справ.

Про це йдеться в документальному фільмі "Секретна справа про допінг: година ікс для Росії" німецької телекомпанії ARD.

Фільм вийшов в ефір увечері в середу, 8 червня. У документальній стрічці продемонстровано документи, які, на думку авторів фільму, свідчать, що Мутко завадив поширенню інформації про позитивну допінг-пробу гравця російського футбольного клубу "Краснодар". В аналізі футболіста, взятому в серпні 2014 року, нібито виявили сліди речовини гексареліну (стимулятора вироблення гормонів росту).

Звинувачення на адресу Мутка ґрунтуються на його електронному листуванні з антидопінговою лабораторією. "Рішення (про гравця. - Ред.) потрібно узгодити з ВЛ", - нібито йдеться в листі, відправленому одним із співробітників лабораторії. ВЛ - ініціали міністра спорту РФ (його по батькові - Леонтійович). Позитивна допінг-проба так ніколи і не була оприлюднена, а гравець не був дискваліфікований.

У Росії вже відкинули нові звинувачення. "Допоки якихось зрозумілих доказів чи підтверджень цього наклепу ми не почули, ми будемо до цього ставитися як до абсолютного наклепу", - заявив Дмитро Пєсков, прес-секретар президента РФ Володимира Путіна.

Крім роботи в російському Мінспорту, Мутко також очолює Російський футбольний союз, входить до складу виконкому ФІФА і головує в оргкомітеті чемпіонату світу-2018 року, який пройде в РФ.

Нинішній фільм став уже четвертим у серії антидопінгових викриттів ARD. Перші три фільми вийшли у світ в грудні 2014 року, серпні 2015-го і березні 2016-го. Розслідування веде журналіст Хайо Зеппельт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram