>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

УЄФА попередила Росію і Англію про дискваліфікацію

Уболівальників збірної Росії звинувачують у бійках, расистській поведінці й використанні піротехніки

УЄФА попередила Росію і Англію про дискваліфікацію
Фото: EPA/UPG

В УЄФА заявили, що збірні Росії та Англії можуть дискваліфікувати з Євро-2016, якщо їх фанати і надалі братимуть участь у заворушеннях.

У заяві організації йдеться, що УЄФА "не виключає введення додаткових санкцій щодо Асоціації футболу Англії й Російського футбольного союзу (РФС) - аж до дискваліфікації команд з турніру, якщо таке насильство повториться", повідомляє ВВС.

Раніше стало відомо, що УЄФА відкрила дисциплінарне слухання щодо Російського футбольного союзу після матчу Росія-Англія. Уболівальників збірної Росії звинувачують у бійках, расистській поведінці й використанні піротехніки.

Водночас російський міністр спорту Віталій Мутко заявив, що трибуни англійських і російських уболівальників не були розділені спеціальною буферною зоною.

Після матчу кілька десятків російських уболівальників прорвалися на трибуни, де перебували англійські фанати, і спробували зірвати англійські прапори. Вони також закидали британців різними предметами. Бійка припинилася лише після втручання стюардів, які працювали на матчі.

В результаті сутичок постраждали щонайменше 30 осіб.

Двоє російських уболівальників були затримані після сутичок у Марселі, одному з них загрожує кримінальна справа, повідомили Російську службу ВВС у посольстві Росії у Франції. Ще п'ятеро росіян були доставлені у лікарні Марселя. Вони отримали травми під час бійок. Зараз їх здоров'ю нічого не загрожує, уточнили у посольстві. Відразу кілька російських ЗМІ повідомили, що англійські фанати провокували і ображали російських уболівальників на стадіоні Марселя. При цьому вони послалися на Twitter-акаунт, який має усі ознаки фейку.

Раніше повідомляли про декілька конфліктів англійських уболівальників у Марселі з місцевими жителями. Тоді поліція застосувала сльозогінний газ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram