>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Лубківський: УЄФА перегляне концепцію безпеки футбольних турнірів

Організатори Євро-2016 виявилися неготовими до фанатських бійок.

Лубківський: УЄФА перегляне концепцію безпеки футбольних турнірів
Фото: Макс Левин

Директор Євро-2012 з футболу Маркіян Лубківський заявив, що УЄФА перегляне концепцію безпеки футбольних турнірів після завершення чемпіонату, який проходить цими днями у Франції.

Про це він написав у своєму фейсбуці.

УЄФА по завершенню фінальної частини чемпіонату Європи у Франції повністю перегляне концепцію безпеки футбольних матчів і турнірів, які проходять під її егідою. Перш за все, буде ухвалено жорсткі рішення щодо національних асоціацій, уболівальники котрих порушували безпеку і правопорядок у Франції. Це стосується, перш за все, Федерації футболу Росії. Буде значно підвищено рівень відповідальності національних федерацій за поведінку своїх фанатів, у т.ч. дисциплінарної і фінансової. Буде істотно доповнено список футбольних хуліганів, яким буде заборонено відвідувати офіційні футбольні матчі, багатьом - довічно", - заявив Лубківський.

Він додав, що у фокусі УЄФА, французької поліції та місцевої влади міст, де проходять матчі Євро-2016, була загроза терактів, а можливість сутичок між уболівальниками не була серйозно опрацьована. "Це, на жаль, і обернулося прорахунками", - зазначив Лубківський.

Він додав, що після нападу російських ультрас на англійців і провокацій перед матчем Україна-Німеччина УЄФА разом з правоохоронними органами Франції вирішила підвищити рівень оцінки ризиків безпеки всіх матчів до "високого". "Це означає, що на всіх матчах додатково посилять заходи безпеки. Також активно втілюються запобіжні заходи, щоб виключити протистояння вболівальників", - написав він.

Нагадаємо, 11 червня в Марселі відбулися серйозні сутички між уболівальниками Росії й Англії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram