>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Уболівальники ФК "Дніпро" заради порятунку клубу запропонували взяти його на баланс міста

У клубу накопичені великі борги перед футболістами.

Уболівальники ФК "Дніпро" заради порятунку клубу запропонували взяти його на баланс міста
Фанаты ФК "Днепр"
Фото: kharkov.co.ua

Футбольні вболівальники дніпровського "Дніпра" заради порятунку футбольного клубу пропонують узяти його на баланс міста.

Відповідну петицію вони зареєстрували в єдиній системі місцевих петицій і почали збирати підписи, повідомляє "Радіо Свобода".

"Порятунок ФК "Дніпро" шляхом переведення всього майна на баланс міста (тренувальний комплекс, магазини і стадіон), створення муніципального однойменного футбольного клубу з пайовою участю всіх охочих фанатів", - пропонують уболівальники.

Зараз документ підписали понад 600 осіб з 900 необхідних для розгляду.

Цього тижня мер Дніпра Борис Філатов підтвердив, що футбольний клуб "Дніпро", власником якого є Ігор Коломойський, має великі борги перед футболістами.

"У клубу накопичені великі борги перед футболістами. Проте чутки, пов'язані з тим, що клуб завтра зникне, не мають підстав. Клуб збирається почати виступи в чемпіонаті України. Я розмовляв із власником клубу й отримав від нього запевнення в тому, що в чемпіонат клуб зайде, як годиться. А далі будемо дивитися", - заявив Філатов. Він також повідомив, що провів зустріч з уболівальниками.

Тим часом у Дніпрі фанати "Дніпра" оголосили мобілізацію для проведення акцій на захист клубу. Вони організували флеш-моб: фотографуються зі слоганом "Дніпро повинен жити" і викладають ці фото в соціальних мережах. Окрім того, уболівальники почали розписувати місто величезними графіті з таким самим гаслом.

Раніше на неофіційному сайті ФК "Дніпро" було оприлюднено інформацію про те, що клуб може припинити існування через борги перед футболістами.

У Дніпрі вже є прецеденти реагування на електронні петиції громадян рішеннями міськради. Зокрема, раніше така петиція стала приводом для позбавлення народного депутата від "Опозиційного блоку" Олександра Вілкула звання почесного громадянина міста.

Нагадаємо, наприкінці червня "Дніпро" очолив колишній футболіст "Динамо".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram