>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

П'ять із шести матчів першого туру української Прем'єр-ліги завершилися з розгромним рахунком

Найбільше забили "Динамо" і "Дніпро".

П'ять із шести матчів першого туру української Прем'єр-ліги завершилися з розгромним рахунком
Фото: Сергей Нужненко

П'ять із шести матчів першого туру чемпіонату України з футболу сезону 2016/2017 років завершилися з розгромним рахунком.

Початок було покладено в п'ятницю, коли донецький "Шахтар" розгромив новачка ліги "Зірку" з Кропивницького з рахунком 4:1.

У суботу львівські "Карпати" обіграли каменську "Сталь" з рахунком 3:0, а київське "Динамо" - "Олександрію" з рахунком 5:1. У неділю в заключних матчах туру луганська "Зоря" виграла в донецького "Олімпіка" 3:0, а "Дніпро", з якого в міжсезоння пішли всі лідери, розгромив "Волинь" з рахунком 5:0. Голи у дніпрян забивали 18-річний Юрій Вакулко, 19-річний Денис Баланюк (двічі) і 20-річні Ігор Когут і Владислав Кочергін.

Єдиний матч, який не завершився розгромом, відбувся в неділю - "Ворскла" виграла в "Чорноморця" 1:0.

Варто зазначити, що "Карпати", які виграли свій матч, усе одно залишаються на останньому місці, оскільки стартували з -6 очками через борги перед гравцями.

Нагадаємо, що в сезоні 2016/2017 років у вищому дивізіоні чемпіонату України беруть участь усього 12 команд. На першому етапі вони грають двокруговий турнір із 22 турів, після чого діляться на дві групи. Перші шість клубів грають між собою у два кола за чемпіонство країни, а також за участь у Лізі чемпіонів і Лізі Європи. Решта 6 команд визначатимуть двох аутсайдерів, які покинуть Прем'єр-лігу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram