>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Найкращим футболістом Європи визнано Роналду

Він вже отримував цей приз у 2014 році.

Найкращим футболістом Європи визнано Роналду
Фото: EPA/UPG

Нападник мадридського "Реала" і збірної Португалії 31-річний Кріштіану Роналду визнано кращим футболістом Європи сезону 2015/2016 за версією УЄФА.

Підсумки голосування оголошено в четвер у Монако, повідомляє Інтерфакс-Україна.

У сезоні-2015/2016 Роналду став переможцем Ліги чемпіонів УЄФА в складі "Реала" і чемпіоном Європи у складі збірної Португалії, що вперше домоглася такого успіху.

При голосуванні Роналду випередив фіналіста Ліги чемпіонів, фіналіста, кращого бомбардира і кращого гравця чемпіонату Європи француза Антуана Грізманна ("Атлетіко", Мадрид), а також переможця Ліги чемпіонів, півфіналіста чемпіонату Європи в складі збірної Уельсу Гарета Бейла ("Реал").

Приз найкращому футболістові року в Європі - нагорода, заснована в 2011 році. Вручається футболістові, який, на думку журналістів країн, що входять в УЄФА, був найкращим у минулому європейському сезоні. Нагорода присуджується зі сезону-2010/2011. Роналду вже отримував цей приз у 2014 році.

З 2011 року, крім нього, приз найкращому футболістові року в Європі двічі отримував аргентинець Ліонель Мессі ("Барселона"), по одному разу - іспанець Андрес Іньєста ("Барселона") і француз Франк Рібері ("Баварія", Мюнхен).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram