>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Швейцарія почала розслідування проти Беккенбауера у справі про корупцію

У німецького заявочного комітету нібито був "спецфонд" у сумі близько $6 млн для підкупу посадових осіб.

Швейцарія почала розслідування проти Беккенбауера у справі про корупцію
Фото: beatlive.ru

Швейцарські прокурори підтвердили проведення розслідування щодо знаменитого німецького футболіста, нині футбольного функціонера Франца Беккенбауера у справі про корупцію.

Про це повідомляє Бі-бі-сі.

У березні комітет з етики керівного органу світового футболу ФІФА почав розслідування щодо шістьох осіб у справі про отримання Німеччиною права на проведення чемпіонату світу з футболу в 2006 році.

Тепер швейцарська генпрокуратура повідомила про початок власного розслідування. Воно пов'язане з публікацією німецького видання Spiegel про те, що в німецького заявочного комітету нібито був спеціальний фонд розміром 10 млн швейцарських франків (близько $6 млн) для підкупу посадових осіб, за допомогою якого Німеччина забезпечила необхідні підсумки голосування.

У фінальному раунді виборів, які відбулися 6 липня 2000 року, Німеччина з перевагою в один голос випередила ПАР. За німців тоді проголосували європейські члени виконкому ФІФА і чотири представники Азії. Як стверджує Spiegel, німці підкупили азіатських функціонерів.

Беккенбауер, який очолював заявочний комітет "Німеччина-2006", заперечує звинувачення в корупції. У жовтні минулого року він заявив, що під час виборів країни-господарки чемпіонату світу 2006 року Німеччина не купувала ніяких голосів, однак визнав, що зробив помилку.

Нагадаємо, Беккенбауера відсторонили від роботи в ФІФА за те, що не захотів співпрацювати з розслідуванням у справі про надання права проведення першостей світу Росії і Катару.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram