>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

УЄФА запустив зворотний відлік до Євро-2020 з новим форматом відбору

Частину путівок на чемпіонат буде видано за результатами нового турніру Ліга націй.

У Лондоні в середу був представлений логотип чемпіонату Європи з футболу 2020 року, який пройде в 13 європейських містах.

Як повідомляється на сайті УЄФА, основним елементом бренду обрали міст як символ єдності.

Фото: EPA/UPG

Центральне місце на логотипі Лондона (головного міста турніру) займає Тауерський міст, а логотипи інших міст, зі своїми мостами, будуть представлені пізніше.

Фото: EPA/UPG

Відбірковий турнір до Євро-2020 пройде за новим форматом. Європейська кваліфікація триватиме з березня по листопад 2019 року і визначить 20 учасників фінальної стадії - по два переможці десяти відбірних груп.

Решта чотири учасники будуть відібрані за підсумками нового турніру - Ліги націй УЄФА. Цей турнір є різними за силою чотирма дивізіонами, кожен з яких розбито на чотири групи. Матчі групового турніру пройдуть протягом шести ігрових днів - у вересні, жовтні і листопаді 2018 року. Переможці груп перейдуть у вищий дивізіон, ті, що займуть останнє місце - у нижній.

У червні 2019 року чотири переможці груп найсильнішого дивізіону визначать між собою чемпіона Ліги націй УЄФА.

Фото: uefa.com

А в березні 2020 року відбудеться плей-офф, де візьмуть участь 16 переможців груп Ліги націй, розбитих за силою на чотири блоки по чотири команди. Переможець кожної такої групи отримає путівку на Євро. Якщо вони вже кваліфікувалися на Євро через відбірковий цикл, то їхня перепустка до плей-офф дістається наступній кращій команді в дивізіоні з урахуванням її загального рейтингу в цьому дивізіоні. Якщо необхідно, перепустка в "сутички" передається дивізіоном, що нижче.

Формат фінального турніру Євро-2020 залишиться колишнім: у 1/8 фіналу виходять по дві найсильніші команди з кожної групи і чотири кращих третіх місця.

Матчі Євро-2020 приймуть Глазго, Дублін, Копенгаген, Будапешт, Бухарест, Брюссель, Більбао, Амстердам, Санкт-Петербург, Рим, Мюнхен, Баку і Лондон, де будуть зіграні півфінали і фінал.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram