>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Спортивний арбітраж залишив чинною дискваліфікацію Блаттера

Крім відсторонення від футболу, екс-голова ФІФА повинен сплатити штраф у розмірі 50 тис. швейцарських франків.

Спортивний арбітраж залишив чинною дискваліфікацію Блаттера
Фото: EPA/UPG

Спортивний арбітражний суд (CAS) у Лозанні залишив чинним рішення Апеляційного комітету ФІФА, яким 80-річного екс-президента Міжнародної федерації футболу Йозефа Блаттера відсторонено від футболу терміном на шість років.

Про це інформує DW із посиланням на прес-службу спортивного арбітражу.

Нагадаємо, Блаттер і Платіні були відсторонені від футболу комітетом ФІФА з етики в грудні 2015 року. Приводом став великий грошовий переказ, що його здійснив Блаттер на ім'я Платіні в 2011 році. Його сума становила близько $2 млн. Обидва спортивних функціонери оскаржили рішення, заявивши, що ці гроші Блаттер "заборгував Платіні ще з кінця минулого століття" і виплатив абсолютно законно.

У лютому 2016 року Апеляційний комітет ФІФА скоротив термін відсторонення від футболу для Блаттера і Платіні з восьми до шести років. Згодом Блаттер оскаржив це рішення в Спортивному арбітражному суді.

Крім відсторонення від футболу, Блаттер повинен сплатити штраф у розмірі 50 тис. швейцарських франків. Дискваліфікація Блаттера діє з 8 жовтня 2015 року.

У вересні 2016 року комісія з етики ФІФА відкрила ще одну справу проти Блаттера та двох інших колишніх функціонерів ФІФА. Справа пов'язана з виплатою мільйонних сум зарплати, бонусів і комісійних.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram