>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

КХЛ: Москва "Донбасу" не скорилася

У другому своєму матчі в КХЛ "Донбас" поступився ЦСКА.

КХЛ: Москва "Донбасу" не скорилася

Після нічного перельоту хокеїсти "Донбасу" прибули до Москви на гру з ЦСКА рано вранці в п'ятницю. Перепочили в готелі, а ввечері вирушили на годинне тренування. Не секрет, що пан Шуплер знайомий з армійським клубом не з чуток - фахівець ще зовсім нещодавно його очолював. Відтоді склад червоно-синіх змінився, змінилася і їх арена, на якій за місяць здійснили масштабну реконструкцію. Упорядковані роздягальні рульовий "Донбасу" навіть одразу не впізнав: гостьові апартаменти були капітально відремонтовані. Все зроблено на совість. І радує око!

ЛДС на Ленінградському проспекті, звичайно, важко порівнювати зі "Словнафт-Ареною". І якщо вже там шумові децибели не збентежили новачків КХЛ, то тут і поготів. Тим більше що армійський п'ятитисячник глядачі не заповнили і на третину. Тому почали зустріч гості легко і невимушено. Три добрих десятка шанувальників донецької команди, озброєних шарфами та прапорами з емблемою "Донбасу", розташувалися з першого періоду на трибуні за воротами Еріка Ерсберга. А через хвилину розгорнули чорний транспарант - "Локо. Вічна пам'ять". Як підтвердження тому, що всі ми пам'ятаємо ярославську команду...

Напевно, не раз йойкнуло серце в українських уболівальників, коли на лавці штрафників під час зустрічі сидів хтось із їхніх улюбленців, в тому числі і у тих шанувальників "Донбасу", які перебували в Україні: адже пряму трансляцію матчу з легкої руки КХЛ можна було спостерігати і там. І, звичайно, всі вони зітхнули з полегшенням, коли арбітри після відеоперегляду не зарахували взяття воріт Ерсберга. Форвард "Піттсбурга" Євген Малкін, який сидів у віп-ложі, дивився на це з посмішкою.

- Проти ЦСКА тепер всі будуть грати від ножа. Упреться і "Донбас"!, - переконував мене перед матчем один з уболівальників армійців.

І донеччани упиралися. А варто було Туппурайнену вразити ближній кут воріт Стані, як Шуплер на лавці запасних став з радістю поплескувати кожного зі своїх гравців, бігаючи туди-сюди.

Сліпа шайба від Кугришева і гол після булліта у виконанні Широкова за рівної гри у другому періоді - зрозуміло, гостям було досить образливо. Однак рук вони не опустили. І відновили рівновагу ще до чергової перерви, завдяки голу Дадонова.

Ключовий епізод стався в третій двадцятихвилинці. Воротар Ерсберг мимоволі потрапив у нокдаун після найпотужнішого пострілу Мяєнпяя. І тим самим дав перепочинок своїм партнерам при чисельній меншості. Але, очевидно, не встиг отямитися за короткий відрізок часу - той самий фінський захисник армійців дальнім кидком змусив капітулювати голкіпера "Донбасу", який як слід не прикрив ближній кут.

Ні, це було ще не все. Не минуло й двох хвилин, як в контратаці відзначився Недорост. Олександр Радулов у відповідь провів свій гол у гросмейстерському стилі, а Кваша слідом не менш гарно зміцнив перевагу армійців - 5:3. Мабуть, Ерсберг просто "поплив"...

ЦСКА (Москва) - "Донбас" - 5:3 (0:1, 2:1, 3:1)

Шайби: 0:1. Туппурайнен (Кіїскінен, Вілсон) - 16:00, 1:1. Кугришев (Гусєв) - 23:44, 2:1. Широков - 34:18-ШБ, 2:2. Дадонов (Бартуліс) - 36:03, 3:2. Мяєнпяя (Радулов, Гуськов) - 45:03-бол., 3:3. Недорост - 47:02, 4:3. Радулов - 49:30, 5:3. Кваша - 52:02

ЦСКА: Станя. Рясенський-Мяєнпяя, Широков-Зубов-Радулов А., Рилов-Денисов, Паршин-Спруктс-Кваша, Марченко-Гуськов, Давіс-Архипов-Жарков, Сергеєв-Любимов, Гусєв-Кугришев-Радулов І.

"Донбас": Ерсберг. Пуйстола-Вілсон, Туппурайнен-Віртанен-Кіїскінен, Обшут-Подхрадський, Петтерссон-Недорост-Кашпар, Піларж-Бартуліс, Квітченко-Белухін-Дадонов, Сильницький-Шалімов, Матоушек-Варламов-Соловйов.

КХЛ ТВ

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram