>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

У НХЛ оголошено локаут

Ліга не пішла на вимогу профспілки гравців, тому хокейний сезон не розпочнеться вчасно.

У НХЛ оголошено локаут

Національна хокейна ліга, що об'єднує хокейні команди США та Канади, оголосила про початок локауту.

Головам клубів не вдалося укласти нову колективну угоду з профспілкою гравців, повідомляє сайт Ліги.

Локаут настав із початком дня 16 вересня за північноамериканським часом (07.00 за Києвом), оскільки саме в цей термін спливав попередньої угоди між сторонами. Ліга намагалася домовитися з профспілкою з кінця минулого сезону, переговори тривали все літо, однак знайти точки дотику хокеїстам і власникам клубів не вдалося.

Тренувальні табори клубів для підготовки до сезону повинні були стартувати на початку наступного тижня. "Табори не буде відкрито до досягнення нової колективної угоди", - йдеться на сайті НХЛ.

За час дії минулої угоди доходи НХЛ і гравців Ліги сумарно зросли з 2,1 мільярда доларів до 3,3. Під час поточних переговорів, які продовжаться і з настанням локауту, Ліга домагається зниження частки доходів гравців з 57% загальної кількості до 46%, сподіваючись укласти з профспілкою шестирічний контракт. Комісіонер НХЛ Гері Беттмен говорив про те, що власники домагаються скорочення зарплат хокеїстів на 9% у три найближчі сезони, потім ця цифра повинна поступово знизитися до 4%, однак гравців така пропозиція не влаштовує.

Сторони сядуть за стіл переговорів уже найближчим часом, аби запобігти скороченню кількості ігор сезону і, відповідно, збитків як для гравців, так і для власників команд.

Ліга припиняє свою роботу вже втретє з 1994 року. Тоді локаут призвів до скорочення "регулярки" НХЛ до 48 ігор, а сезон-2004/05 і було скасовано.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram