>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Кращий нападник НХЛ зробив подарунок бабусі - повернувся додому

Сьомін здивував усю хокейну Росію та півсвіту.

Кращий нападник НХЛ зробив подарунок бабусі - повернувся додому
Фото: uralinform.ru

Нападник "Кароліни" і один з найрезультативніших гравців НХЛ Олександр Сьомін підписав контракт із красноярським "Соколом", який виступає у ВХЛ.

28-річний форвард грати за клуб рідного міста за мінімально прийнятну винагороду.

Минулого сезону на рахунку 2-разового чемпіона світу 54 (21+33) очки в 77 матчах регулярного чемпіонату НХЛ і 4 (3+1) очки в 14 іграх плей-оф за "Вашингтон".

Агент Сьоміна Марк Гандлер розповів про деталі угоди нападника із "Соколом":

"Олександр із самого початку говорив мені, що хоче пограти в Красноярську - перед своєю сім'єю, друзями, уболівальниками. Це шанс повернути борг рідному місту і спортивній школі, де Сьоміна навчили хокею. Ну так, стався локаут. Але ці важкі обставини потрібно використовувати для чогось доброго. Щоб усі отримали задоволення, включно із самим Сашком.

Згідно з положенням КХЛ, ми повинні підписувати контракт на цілий рік. Але є два застереження. По-перше, Олександр може повернутися в "Кароліну", тільки-но в НХЛ мине локаут. По-друге, у разі бажання Сьоміна грати в КХЛ цей контракт із "Соколом" також розривається.

Він хотів спочатку грати безкоштовно, але йому сказали, що мусить отримувати якісь гроші. Альтруїзм заборонений за хокейним регламентом. Тому Сашко підписав контракт із мінімально можливою зарплатою у ВХЛ. Напам'ять регламенту не знаю. Але зарплата Сьоміна становить 50 тисяч рублів на місяць".

А ось як прокоментував свій вчинок сам хокеїст:

"Варіанти з клубами КХЛ були. Але я вирішив пограти вдома. Я вже давно знайомий з хокейними людьми в Красноярську. Був тут і після чемпіонату світу, і готувався до сезону на місцевій арені. Знаєте, спочатку начебто жарти жартували. А потім подумали: а чому б, власне, і ні?

Я давно так надовго вдома не залишався. Ось, рідні та близькі в захопленні. І бабуся давно не бачила наживо, як я граю. Зроблю бабусі подарунок, їй саме 90 років виповнилося. Вона, до речі, при повному здоров'ї, та ще й уболівальниця (сміється)".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram