>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

НХЛ 2016 року проведе перший Кубок Світу

У Канаді матчі збірних викликають великий інтерес

НХЛ 2016 року проведе перший Кубок Світу
Фото: http://www.sochi2014.com

Гері Беттмен (комісар НХЛ) має намір відродити Кубок Світу. Цей турнір, в якому повинні брати участь найсильніші збірні планети, відбуватиметься в Канаді у вересні (напередодні старту сезону в НХЛ). За задумом Беттмена, Кубок повинен замінити Олімпіаду, яка для ліги як кістка в горлі. Через Ігри чемпіонат НХЛ доводиться зупиняти на три тижні у розпал сезону.

Перший Кубок Світу, ймовірно, пройде в Торонто в 2016-му році. Зараз НХЛ обговорює останні деталі угоди з профспілкою гравців за календарем міжнародних ігор на найближчі роки.

Очікується, що прибуток від Кубка Світу може становити $100 млн. Зароблені гроші будуть поділені між лігою та хокеїстами.

Нагадаємо, в часи "холодної війни" Кубок Світу вважався найпрестижнішим міжнародним турніром через одвічне протистояння Канади (на інші турніри зірки НХЛ не приїжджали) і Росії. Однак у 90-ті роки популярність турніру зійшла нанівець. Останній Кубок Світу провели 2004 року. У турнірі брали участь вісім команд, а переможцем стала збірна Канади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram