>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Хокейної ліги в Україні не буде

П'ять клубів провести повноцінний чемпіонат не зможуть

Хокейної ліги в Україні не буде
Фото: ggpht.com

Чемпіонат України з хокею наступного сезону не проводитимуть. Причина – відсутність клубів. Тільки 5 команд змогли підтвердити свою участь в Українській хокейній лізі.

Нагадаємо, у червні повідомили про створення нової Української хокейної ліги, до якої увійшли 10 клубів: "Донбас" (Донецьк), "Компаньйон-Нафтогаз" (Київ), "Сокіл" (Київ), "Білий Барс" (Біла Церква) , "Альтаїр" (Дружківка), "Дженералз" (Київ), "Кременчук", "Леви" (Львів/Київ), "Динамо" (Харків) та "Сталь" (Дніпродзержинськ).

Також про своє небажання вступити в лігу заявив ХК "Витязь" із Харкова. Сформували і розробили формат нової ліги. Однак, лише п'ять клубів не можуть утворювати УХЛ.

Суттєву роль у відмові від створення в УХЛ зіграв і той факт, що серед клубів, які не змогли підтвердити свою участь, виявилися навіть такі відомі команди як "Сокіл" та дійсний чемпіон України "Компаньйон-Нафтогаз", повідомляє Xsport.

Не виключено, що чемпіонат України наступного сезону таки проведуть, але не під егідою УХЛ, а Федерації хокею України. Однак знову постає питання про кількість команд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram