>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Україну можуть не допустити до хокейного ЧС-2015

Немає чемпіонату - немає збірної

Україну можуть не допустити до хокейного ЧС-2015
Фото: 062.ua

Збірна України можуть виключити з чемпіонату світу 2015. Нашу команду можуть не допустити до турніру через проблеми з національним чемпіонатом. Про таку перспективу повідомив форвард збірної Олександр Матерухін.

"Якщо не буде чемпіонату України, нас можуть не допустити до чемпіонату світу. Потрібен хоч якийсь внутрішній чемпіонат, навіть такого рівня, як був у минулому сезоні. Було набагато простіше, коли в Донецьку була хоч і одна, але команда високого рівня. Вона грала в КХЛ, вже можна було від чогось відштовхуватися. І в першому, і в другому складі вже було чоловік 10 для збірної. Зараз буде важче зібрати збірну команду. Подивимося. Сподіваємося, що все, що відбувається зараз, заспокоїться і налагодиться. Може, тоді з'являться умови... Я не знаю... Але однозначно тепер буде складніше зібрати такий склад, як на чемпіонат світу у Південній Кореї. Поки що рано щось говорити", - цитує хокеїста Xsport.

Нагадаємо, у червні 10 українських команд створили Професійну хокейну лігу. Пізніше в нову організацію постукав і харківський "Витязь". Однак згодом у новій лізі залишилося тільки п'ять команд. "Компаньйон" (чемпіон України минулого сезону), "Сокіл" (найтитулованіший клуб країни) та ще низка команд відмовилися грати в чемпіонаті через відсутність фінансів. Пізніше від участі в такому чемпіонаті відмовилися і "донецькі" клуби: "Донбас", "Альтаїр" (Дружківка) та "Білий Барс" (Біла Церква, фарм-клуб "Донбасу"). Таким чином, в "живих" залишилося тільки два клуби.

Додамо, що на ЧС-2014 у першому дивізіоні Україна посіла третє місце. Наступний ЧС повинен був пройти в Донецьку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram