>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Тільки один клуб готовий грати в хокейному чемпіонаті України

ФХУ шукає нові шляхи розвитку національної ліги

Тільки один клуб готовий грати в хокейному чемпіонаті України
Фото: wiacsports.com

Чемпіонат України з хокею під загрозою зриву. Федерація хокею України повідомляє, що наразі тільки один клуб (!!!) готовий брати участь у першості. Решта клубів документів в ФХУ в регламентований термін не надали.

ФХУ на своїй офіційній сторінці у Facebook звернулася до представників клубів, фахівців, журналістів і вболівальників з пропозицією оцінити можливі варіанти проведення національного чемпіонату. Як доступну альтернативу функціонери федерації пропонують такі варіанти проведення першості:

"Чи варто опускати планку національного чемпіонату до рівня аматорів? Чи варто хоча б на один сезон замінити клуби збірними командами областей?

Можливо, є сенс згадати 90-ті роки і провести нетривалий груповий турнір в кінці березня, в якому і визначити чемпіона країни?"

Нагадаємо, раніше в наступному хокейному сезоні планували брати участь 10 команд. Проте потім п'ять клубів через відсутність фінансів відмовилися від участі. Потім за їхнім прикладом вчинили "Донбас" і "Алтаір" (Дружківка). У донецьких клубах стверджували, що грати чемпіонат з настільки малою кількістю команд недоцільно.

Пізніше в ФХУ заявили, що беруть чемпіонат під свою егіду. Також повідомлялося, що у новій першості готові брати участь 4 клуби: "Білий Барс", ХК "Кременчук", київський "Дженералз" і харківський "Витязь".

Додамо, що через відсутність внутрішнього чемпіонату збірну України можуть не допустити до ЧС-2015 в першому дивізіоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram