>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Українські безробітні хокеїсти хочуть створити клуб під польський чемпіонат

Малого не вистача - знайти спонсора

Українські безробітні хокеїсти хочуть створити клуб під польський чемпіонат
Фото: blogspot.com

Український хокейний клуб може в наступному сезоні грати в чемпіонаті Польщі. З такою ініціативою виступив колишній тренер клубу "Львів" Сергій Супрун. Саме під керівництвом Супруна безробітні українські хокеїсти тренуються в Києві.

"Всі хлопці, які є в Україні, катаються на АТЕК. Ми просто створили команду, що б хлопці могли підтримувати форму. Наразі з нами катаються Олексій Міхнов, Костянтин Касянчук, Євген Напненко, Денис Петрухно, Володимир Алексюк, Артем Бондарєв та багато інших.

Ми чекали, що будуть якісь клуби. Але якщо подивитися, наприклад, на "Дженералз" - це клуб на папері. Хокеїстів, на жаль, немає. Багато хто поїхав, а ті, хто залишилися - це всього лише 30-40 хокеїстів, які можуть грати. Це на всю Україну. Максимум можна "поритися" серед аматорів і набрати до 60 гравців. Спілкувався з хлопцями з Харкова, вони на будівництвах уже працюють... Повноцінну лігу за такої кількості гравців ми не організуємо.

 

Ми хочемо чемпіонат, але хто в ньому гратиме, і хто його проводитиме за такої "активності" Федерації хокею України? Якщо ж окремі люди з федерації заявляють нам, що чемпіонат їм не потрібен, про що далі говорити?

Польща? Ідея з Польщею народилася кілька днів тому. Бачачи, що чемпіонат України зібрати не виходить, хлопці просто в роздягальні запропонували таку ідею. Рябенко приїхав з Польщі, розповів що і як. Тим більше, з огляду на політичну ситуацію, Польща виглядає дуже цікавим варіантом. Ми зв'язалися з Федерацією хокею Польщі, там нас попросили написати офіційний лист і запит, який вони розглянуть.

Наразі ми знайшли лише часткове фінансування, але його не вистачить для формату участі в чемпіонаті Польщі. Прорахували - покриваємо витрати лише частково. Зараз ми шукаємо джерело фінансування під нашу ідею. Якщо спонсор знайдеться - я думаю, ми протягом двох тижнів все організуємо. Наскільки я знаю, чемпіонат в Польщі починається 26 вересня, і в принципі можна було б попросити місцеву Федерацію перенести на тиждень гру для нас. Думаю, поляки нам не відмовлять", - розповів Супрун.

Нагадаємо, наразі брати участь в чемпіонаті України готовий... тільки один клуб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram