>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Годинюк вперше збере хокейну збірну лише наступного року

Відсутність власної ліги не повинна позначитися на потенціалі збірної України

Годинюк вперше збере хокейну збірну лише наступного року
Фото: isport.ua

У квітні наступного року збірна України з хокею візьме участь у чемпіонаті в групі А Першого дивізіону, який відбудеться у Кракові. Суперниками нашої команди на турнірі стануть його господарі, а також команди Казахстану, Італії, Угорщини та Японії. В елітний дивізіон потраплять дві найсильніші команди турніру.

Наставник збірної України Олександр Годинюк в інтерв'ю Хsport заявив, що цього року збірна не збереться:

"Швидше за все, в листопаді збірна не гратиме. Міжнародний календар складався ще навесні. Очікувалося, що "Донбас" гратиме у КХЛ. Тому особливих зусиль, щоб обов'язково грати в листопаді, наша сторона не докладала.

Ми, швидше за все, почнемо в лютому. Буде такий міні-чемпіонат світу в Польщі. Зустрінуться Україна, Угорщина, Казахстан та Польща. Безпосередньо перед чемпіонатом світу у нас буде другий збір. Залежно від того, як гравці звільнятимуться з клубних команд, десь за 18-20 днів до старту чемпіонату світу ми почнемо збирати людей, які звільнилися, і проводити останній збір.

Те, що не буде внутрішнього чемпіонату країни в тому форматі, до якого ми всі звикли, не повинно позначатися на наших завданнях і на кандидатах у збірну. На сьогодні всі хлопці, майже всі, грають у пристойних чемпіонатах, отримують достатньо ігрового часу. Такі приклади є, є збірна Словенії, в якій основна маса гравців грає за кордоном, в непоганих лігах. Вони виступають всюди в Європі, грають успішно.

Потрібна зміна поколінь. На жаль, великого припливу гравців немає. Очевидно, з цим нам ще довго доведеться стикатися. Та натуралізація, яка розпочалася минулого року, загальмувалася у зв'язку з політичними подіями і неучастю "Донбасу" в чемпіонаті КХЛ. Тому є проблеми, великі проблеми.

Молодь? Подивимося захисника Толстушка. Віталій Лялька грає в МХЛ, Юра Петранговський теж у молодіжній хокейній лізі. Подивимося, скільки часу вони отримають, як виступлять. Є Даня Скрипець у нас, який вже виступав на минулому чемпіонаті світу. Є Вітя Захаров, Паша Падакін. Подивимося, чи дозволить йому заокеанський клубний календар приїхати в збірну".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram