>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Федерація хокею не може змусити клуби грати в чемпіонаті України

Функціонери організації вирішили створити новий турнір для аматорів

Федерація хокею не може змусити клуби грати в чемпіонаті України
Фото: openwalls.com

Федерація хокею не може провести чемпіонат України через відсутність четвертої команди. Наразі тільки три клуби побажали брати участь у першості. Про це повідомив виконавчий директор ФХУ Сергій Коваль.

Також Коваль повідомив про організацію Всеукраїнських змагань з хокею, які не будуть розглядатися як альтернатива клубному чемпіонату України:

«Шанс появи ще однієї команди, яка бажає взяти участь у національній першості є, але зараз таким шансом ніхто не скористався, тобто ситуація не змінилася. Питання четвертої команди, як і раніше, актуальне для старту чемпіонату. На жаль, у національної федерації, як громадської спортивної організації, немає дієвих прямих інструментів для впливу на процес. Ми не можемо змушувати людей, які юридично є власниками клубів, виділяти гроші на участь їхніх команд у чемпіонаті України, особливо враховуючи реалії сьогоднішніх днів.

Зараз фахівці федерації працюють над вирішенням питання, пов'язаного з організацією щорічних Всеукраїнських змагань з хокею. Основна мета цього турніру - дати можливість кожній підготовленій людині, охочій змагатися в грі в хокей, реалізувати своє бажання. Розробляється концепція цих змагань. За нашим задумом, на першому етапі будуть регіональні змагання, переможці яких у кваліфікаційних раундах поборються за потрапляння в так званий «Фінал Чотирьох», де і визначатимуть переможця змагань».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram