>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

КХЛ заборонила мінському "Динамо" розмовляти білоруською мовою

У Лізі не хочуть слухати "мову Купали"

КХЛ заборонила мінському "Динамо" розмовляти білоруською мовою
Фото: ХК "Динамо" (Минск)

КХЛ заборонила мінському "Динамо" використовувати білоруську мову: Ліга ввела заборону на використання білоруської мови під час прес-конференцій. Про це повідомив білоруський журналіст В'ячеслав Федоренков.

"Ще одна КХЛівська новина останнього тижня зі знаком "мінус" - фактично заборона Москви на використання білорусами білоруської мови. Поволі це сталося ще кілька років тому, коли Ліга переходила на латиницю у написанні прізвищ на джерсі гравців і зарубала ініціативу Мінська використовувати білоруську транскрипцію. І ось - нове: на третій рік, почувши, що вступи на тренерських брифінгах звучать на мові Купали, Ліга чомусь психонула і висунула "зубрам" "суворе з попередженням", пообіцявши далі карати російським рублем.

Не знаю, як у кого, а в мене це викликало обурене "чой-то?!" І тому що сумніваюся: навряд чи аналогічну принциповість Москва ризикне проявити щодо, скажімо, Гельсінкі або Загреба. І тому що на секунду уявив, як НХЛ, наприклад, забороняє Монреалю використовувати французьку.

Наразі не знаю офіційної позиції динамівського керівництва з цього приводу, але на його місці принаймні спробував би поборотися. Хоча б із почуття національної гордості", - сказав Федоренков "Прессболу".

Зазначимо, що крім російських клубів в КХЛ грають команди з Латвії, Хорватії, Словаччини та Фінляндії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram