>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Несамовитий СКА вперше в історії КХЛ виграв серію після трьох поразок

Пітер вперше у своїй історії вийшов у фінал Кубка Гагаріна

Несамовитий СКА вперше в історії КХЛ виграв серію після трьох поразок
Фото: championat.com

Пітерський СКА здійснив справжнє диво. Команда В'ячеслава Бикова, програючи в серії 0:3, виграла 4 матчі поспіль у ЦСКА (чемпіона регулярного сезону!), і вийшла у фінал Кубка Гагаріна.

Вирішальний сьомий матч серії повною мірою виправдав очікування хокейних уболівальників. Москвичі, розгнівані через триматчеву серією без перемог, у дебюті першого періоду буквально зім'яли оборону СКА і навіть забили шайбу. Але арбітри гол прогнозовано не зарахували: Радулов на "п'ятаку" ковзана заштовхав шайбу у ворота. Поступово атакувальний порив господарів зійшов нанівець, і гра вирівнялася. На 12-й хвилині Ілля Ковальчук вивів Пітер вперед - грубу помилку допустив Лаланд. У другому періоді Дадонов збільшив перевагу СКА. Москвичі не здалися. ЦСКА, накрутивши темп, ще до перерви зрівняли рахунок. У третьому періоді у рівній грі удача посміхнулася гостям. Торесен підставив ключку під потужний, але неточний "щиголь" Бєлова та шайба, юркнувши в "будиночок" Лаланда, заповзла в ворота. Фінальний штурм ЦСКА успіхом не увінчався.

У фіналі СКА зустрінеться з казанським "Ак Барсом". Серія (до чотирьох перемог) стартує вже 11 квітня у Казані.

Додамо, в історії КХЛ це перший випадок, коли команда вигравала серію, програючи 0:3! У НХЛ лише чотирьом командам вдавалося зробити такий "камбек": "Торонто" (1942), "Айлендерс" (1975), "Філадельфії" (2010) і "Лос-Анджелесу" (2014).

ЦСКА (Москва) – СКА (Санкт-Петербург) – 2:3 (0:1, 2:1, 0:1)

Шайби: 0:1 – Ковальчук (Торесен) – 11:20. 0:2 – Дадонов (Шипачов) – 27:33. 1:2 – Радулов (Стась, Григоренко) – 36:07. 2:2 – Да Коста (Григоренко, Коротков) – 39:13. 2:3 – Торесен (Бєлов, Чудінов) – 50:41.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram